Pređi na sadržaj
Besplatna dostava iznad 4000 RSD

Traži

Korpa

Ime Cena Kol Product image
  • :

Podzbir:
Porez je uključen i isporuka izračunata pri naplati

Prikaži korpu
Vaša korpa je prazna
Šta je „skin minimalism“ i zašto mislimo da će biti beauty trend budućnosti

Termin koji je teško prevesti, a da u dve reči govori ono što označava, tako da ćemo ga u daljem tekstu koristiti u izvornom obliku, dok bi neki naš najopštiji prevod bio: jednostavna rutina nege.

Skin minimalism ima za cilj da pojednostavi rutinu nege kože i da je na taj način održi zdravom i sjajnom. Ono od čega se počinje jeste vraćanje osnovama i korišćenje samo neophodnih preparata, ali pažljivo biranih i prilagođenih tipu i stanju kože. Koža se pušta da bude ono što jeste.

Efekat ovog pristupa je u tome što razmišljajući na ovaj način vodimo računa o tome koje proizvode kupujemo i koliko ih kupujemo. Da li je svakome potrebna rutina nege od 10 koraka? Da li je potrebno da kupimo veliki broj proizvoda samo zato što možemo? Da li iskoristimo do kraja svaki proizvod koji imamo?

Upotreba manje proizvoda pored toga što joj prethodi promišljanje o onome šta nam je neophodno dovodi do smanjenja mogućnosti iritacija od velikog broja sastojaka i potencijalnih alergena. Time, takođe, dozvoljavamo svakom proizvodu koji koristimo da pokaže svoje delovanje i rezultate koje ostvaruje. Dajemo proizvodu poverenje da na koži da ostvari efekat koji želimo.

Poslednje, ali ne i manje važno, na ovaj način činimo dobro za ekološki krug, podržavamo održivi način života i pažljivo trošimo resurse.

Na šta da obratimo pažnju ako želimo da se priklonimo ovom trendu?

Ukoliko želite da započnete sa skin minimalism razmišljajte tako da proizvodi koji birate budu multifunkcionalni: da ne budete zavedeni time da vam je za svaki deo kože lica ili tela neophodan drugačiji proizvod, ali i da birate proizvode koje u sebi imaju dvojak efekat, odnosno sastojke koji će svojim delovanjem uticati ne samo na jednu „nepravilnost“.

Kako bi trebalo da izgleda rutina nege osobe koja praktikuje skin minimalism?
Kada govorimo o nezi kože lica, započnite sa osnovnim koracima nege dodajući jedan proizvod „aktivnog“ tipa koji rešava „nepravilnost“ na koju ste se usmerili. Vaša nega može da izgleda ovako:

ČIŠĆENJE + PROIZVOD AKTIVNOG TIPA (eksfolijator, serum) + HIDRATACIJA + SPF

I to je sve što vam je potrebno. Na ovaj način kožna barijera ostaće netaknuta prekomernom upotrebom proizvoda koji mogu da je naruše, a bez žrtvovanja rezultata.
Isto možete da činite i sa upotrebom šminke. Ruž za usne može da bude i rumenilo, puder može da se zameni korektorom samo na onim delovima lica gde je neophodno. Skin minimalism u svojoj sušini želi da prihvatite svoju kožu i uz to budete osvešćeni spram onoga šta stavljate na nju.

Skin minimalism – manje, ali učinkovitije.

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website.