Pređi na sadržaj
Besplatna dostava iznad 4000 RSD

Traži

Korpa

Ime Cena Kol Product image
  • :

Podzbir:
Porez je uključen i isporuka izračunata pri naplati

Prikaži korpu
Vaša korpa je prazna
minimalistic flowers in black and white for skin care products
Pojam Skin Minimalism je teško prevesti, a da u dve reči govori ono što označava, tako da ćemo ga u nastavku teksta koristiti u izvornom obliku, dok bi neki srpski najopštiji prevod bio: jednostavna rutina nege.
 

Koji je cilj Skin Minimalism nege kože

Skin minimalism (nazvan još i “skinimalism”) ima za cilj da pojednostavi rutinu nege kože i da je na taj način održi zdravom i sjajnom. Ono od čega se počinje jeste vraćanje osnovama i korišćenje samo neophodnih preparata, ali pažljivo biranih i prilagođenih tipu i stanju kože. Na taj način, koža se pušta da bude ono što jeste.
 
Efekat ovog pristupa je u tome što razmišljajući na ovaj način vodimo računa o tome koje proizvode kupujemo i koliko ih kupujemo. Da li je potrebno da kupimo veliki broj proizvoda samo zato što možemo? Da li iskoristimo do kraja svaki proizvod koji imamo?
 
Upotreba manje proizvoda pored toga što joj prethodi promišljanje o onome šta nam je neophodno dovodi do smanjenja mogućnosti iritacija od velikog broja sastojaka i potencijalnih alergena. Time, takođe, dozvoljavamo svakom proizvodu koji koristimo da pokaže svoje delovanje i rezultate koje ostvaruje. Dajemo proizvodu poverenje da postigne željeni efekat na koži, i imamo priliku da brže lociramo proizvode koji nam ne odgovaraju. Poslednje, ali ne i manje važno, na ovaj način činimo dobro za ekološki krug, podržavamo održivi način života i pažljivo trošimo resurse.
 

Na šta da obratimo pažnju ako želimo da se priklonimo ovom trendu

Ukoliko želite da započnete sa skin minimalism-om, razmišljajte tako da proizvodi koji birate budu multifunkcionalni: da ne budete zavedeni time da vam je za svaki deo kože lica ili tela neophodan drugačiji proizvod, ali i da birate proizvode koji u sebi imaju dvojak efekat, odnosno sastojke koji će svojim delovanjem uticati ne samo na jednu „nepravilnost“. Isto tako, zagovornici ovog trenda preporučuju da se oslonite na preparate koji nisu previše agresivni, i koji vas nežno neguju.
 
Kako bi trebalo da izgleda rutina nege osobe koja praktikuje skin minimalism
Kada govorimo o nezi kože lica, započnite sa osnovnim koracima nege dodajući jedan proizvod „aktivnog“ tipa koji rešava „nepravilnost“ na koju ste se usmerili. Vaša nega može da izgleda ovako:
 
ČIŠĆENJE + PROIZVOD AKTIVNOG TIPA (eksfolijator, serum) + HIDRATACIJA + SPF
I to je sve što vam je potrebno. Na ovaj način kožna barijera ostaće netaknuta prekomernom upotrebom proizvoda koji mogu da je naruše, a bez žrtvovanja rezultata.

 

Skin Minimalism
 

Nekoliko saveta kako da inkorporirate SOFI kozmetiku u vašu pojednostavljenu rutinu nege

 
Identifikujte šta je ono što vašoj koži treba
Kako bi kozmetika koju koristimo u nezi kože bila što efikasnija, neophodno je da znamo tip kože, i načine na koje reaguje u određenim temperaturama, ili kada je pod stresom. Pokušajte da nađete proizvode koji su baš za vaš tip kože. Ovo će biti od velikog značaja posebno ako se suočavate sa aknama, zrelom, suvom ili masnom kožom.
 
Nežno čistite lice
Kod čišćenja je bitno da ono bude nežno i temeljno, ali da se ne naruši prirodna barijera kože. Naša blaga micelarna voda za čišćenje lica sa aloja verom prilagođava se svim tipovima kože, pa i onoj najosetljivijoj, jer ne sadrži mirise, i čisti lice bez isušivanja. Možete je koristiti svakodnevno, bilo da skidate šminku, ili da samo želite da očistite kožu od spoljašnjih uticaja i proizvoda nanetih u toku dana. 
 
Odaberite pravi serum za lice
Iako su na prvi pogled slični po svojoj laganoj teksturi  serum Haberlea  i serum Vitamin C njihovi efekti i način na koji deluju na kožu su značajno različiti. Serum sa organskim ekstraktom haberlea i akacije učvršćuje, hidrira i brani kožu od spoljašnjih uticaja, dok serum sa vitaminom C smanjuje oksidativni stres kože, i podstiče podmlađivanje kože kroz povećanu proizvodnju kolagena.
 
Ne zaboravite da hidrirate kožu lica
Ukoliko je vaša koža umorna i dehirdirana, izaberite Badem kremu koja koži vraća lipide i neophodnu vlažnost. Ova krema preporučuje se normalnoj i suvoj koži i načinjena je od 11 sastojaka prirodnog porekla među kojima su zvezde formulacije aloja vera i badem. 
 
Noćurak u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom snažan je saveznik u osvežavanju kože koja pokazuje prve znake starenja. Ova anti age krema se najbolje pokazala kod suve i normalne kože.
 
Za one sa mešovitom i masnom kožom, preporučujemo Hamammelis kremu. Ova formulacija od samo 8 pažljivo odabranih sastojaka daje koži bolju strukturu, ujednačava ten i smanjuje crvenilo zahvaljujući destilatu hamamelisa.

 

We use cookies to ensure you get the best experience on our website.