Pređi na sadržaj
Besplatna dostava iznad 4000 RSD

Traži

Korpa

Ime Cena Kol Product image
  • :

Podzbir:
Porez je uključen i isporuka izračunata pri naplati

Prikaži korpu
Vaša korpa je prazna
vodič kroz kiseline za negu kože

Put do zdravog izgleda kože je mnogo brži uz kiseline za negu. Iako ideja o nanošenju kiselina na kožu nekima možda zvuči pomalo zastrašujuće, nama razloga za brigu, kiseline mogu biti dobro rešenje i spasioci kože.Kiseline su vrlo česti sastojci kozmetičkih formulacija s razlogom, samo neke od prednosti su: eksfolijacija, otčepljivanja pora i hidratacija. Ove toliko poželjne ativne materije koriste se u raznim kozmetičkim proizvodima, od maski i hidratantnih krema do seruma i pilinga.

 

Kiseline za negu kože su suštinski deo svake kozmetičke rutine. Neke od nama omiljenih su mlečna i hijaluronska, a u nastavku možete pročitati i zašto.

 
Mlečna kiselina — jedan je od boljih saveznika za postizanje sjajnog i ujednačenog tena. Ova alfa hidroksi kiselina (AHA) blago eksfolira kožu tako što uklanja mrtve ćelije kože kako bi ostavila glatku i mekanu površinu. Pored svojih svojstava čišćenja, mlečna kiselina poboljšava ton i teksturu kože. Ona je nežan tretman, savršeno prikladan čak i za najosetljivije tipove kože. Zbog svoje veličine molekul mlečne kiseline ne prodire duboko već više deluje na površinski sloj kože. Poliranjem i učvršćivanjem površine kože, AHA kiselina pruža trenutni sjaj i blistavost koži. Takođe, poboljšava izgled finih linija i bora.
Upravo zbog navedenih benefita ove toliko poželjne aktivne materije, alfa hidroksi kiselina (AHA), je deo sastava naših tonika za lice. Formulacija za piling i hidrataciju kože, oslanja se na mlečnu kiselinu kako bi kožu održavala uravnoteženom i osveženom. Jednom dnevno u večernjoj rutini jednostavno nanesite sloj tonika raspršivanjem ili pamučnim tupferom na sveže očišćeno lice, a pre seruma i/ili kreme.

Hijaluronska kiselina — zasluženo poseduje kultni status među ljubiteljima skincera. Ne samo da je ključ glatke, pune i lepo hidrirane kože, već ima i veoma važna antioksidativna svojstva. Antioksidansi pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala, zagađenja i drugih stresora kože koji izazivaju starenje i tamne fleke. Hijaluronska kiselina deluje kao magnet za vlagu, samo jedan gram hijaluronske kiseline može da veže i do šest litara vode.Hijaluronska kiselina zvezda je naše kreme Noćurak + HA za zreliju kožu jer pored svih benefita koje donosi koži, potpomaže i iskoristivost ulja noćurka, prirodnog izvora esencijalnih masnih kiselina.Sasvim zazluženo hijaluronsaka kiselina našla je svoje mesto i formulaciji našeg antioksidativnog seruma sa vitaminom C. Vitamin C i hijaluronska kiselina u sinergiji mogu dati slične rezultate kao niske doze retinoida, jer posvetljuju i hidriraju kožu, poboljšavaju njenu teksturu, ublažavaju postojeće i sprečavaju nastanak novih bora.
 

SOFI tonici za negu kože

We use cookies to ensure you get the best experience on our website.